U bevindt zich hier:WieKiest»Kies Gezondheid»Kies Diversen»Hoe moet je zoenen: tongzoen en kussen


Hoe moet je zoenen: tongzoen en kussen

  Hoe moet je zoenen: tongzoen en kussen

  Hoe moet je eigenlijk goed tongzoenen? Bij sommige mensen lijkt het allemaal zo makkelijk maar is het eigenlijk wel zo vanzelfsprekend dat iedereen maar gewoon weet hoe je moet zoenen en kussen? Als we de vele speelfilms mogen geloven heeft iedereen al veel ervaring op het gebied van zoenen en kussen. Een zoen is iets bijzonders en geeft een fijn gevoel. Sommige mensen zijn ruige zoeners, anderen zjin juist heel zacht en sensueel. Hoe zoen je op een goede manier en wat vinden mensen een fijne tongzoen? Lees hier over tongzoenen en kussen.

  Tongzoenen: hoe moet dat?

  Het is niet moeilijk om te zoenen, of toch wel? Het is natuurlijk makkelijk gezegd maar voor iemand die nog nooit heeft gezoend kan het wel degelijk voor een probleem zorgen. Men kan zich afvragen hoe je eigenlijk moet zoenen. Je wilt geen flater slaan als daar met je vriend of vriendin staat. De lippen komen langzaam bij elkaar en het zoenen gaat bijna beginnen. Wat moet je dan doen? Hoe moet je de tong bewegen en is tongzoenen fijn?

  De tong bewegen

  Als je gaat tongzoenen is het de bedoeling dat je de tong een beetje beweegt. De naam zegt het natuurlijk al: bij tongzoenen gebruik je de tong. Er zit niet zoveel verschil in de techniek die mannen en vrouwen gebruiken bij het tongzoenen. Er zijn wel heel veel individuele verschillen. Sommige mensen zoenen heel hard. De tong gaat alle kanten op. Andere mensen zoenen juist heel zacht en sensueel. De tong raakt langzaam de tong van de ander. Er zijn ook mensen die de tong op een stuiptrekkende manier bewegen. Er zit dan geen ritme in. Een andere techniek is het rondbewegen van de tong. De tong kronkelt dan om de tong van de ander. 

  Veel speeksel bij tongzoenen

  Het wordt meestal niet heel erg op prijs gesteld als er veel speeksel vrijkomt bij het tongzoenen. Mensen vinden het doorgaans een afknapper. Ook een tongzoen die veel te hard gaat is meestal niet heel erg fijn. Laat de tong elkaar langzaam aanraken. Een goede tongzoen gaat rustig en gepassioneerd. Het moet natuurlijk niet een stappenplan worden. Tongzoenen moet je op een natuurlijke manier aanpakken zonder er al te veel bij na gaan denken. Laat het je overkomen.

  Angst voor zoenen

  Wie nog nooit heeft gezoend kan angst krijgen voor het zoenen. Je weet vaak niet wat je kunt verwachten. Straks doe je het niet goed of vind je partner dat je het maar vreemd uitvoert. Als je nog nooit hebt gezoend is het verstandig om er vooral niet bij na te gaan denken. Laat alles maar gewoon gebeuren. Het komt vanzelf goed. Een tongzoen voer je immers niet alleen uit. Je partner kan misschien wel een beetje de leiding nemen tijdens de tongzoen. Een angst voor het zoenen is niet nodig. 

  Feitjes tijdens het zoenen

  Als je gaat tongzoenen wissel je een beetje speeksel met elkaar uit. Dit is logisch want de tongen raken elkaar aan. De tongen schuren ook een beetje tegen elkaar aan. Stop de tong niet in iemand zijn/haar keel. Dit wordt meestal niet prettig gevonden. Waar moet je rekening mee houden als je gaat tongen?

  • Als je plannen hebt om te gaan tongzoenen is het verstandig om je tanden goed te poetsen en niet te gaan roken.
  • Tijdens het tongzoenen wissel je speeksel uit.
  • Zoen langzaam. Snel tongzoenen wordt meestal niet prettig gevonden.
  • Sluit de ogen tijdens het tongzoenen. Als je de ogen sluit geniet je meer.
  • Houd elkaar stevig vast tijdens het zoenen. Streel elkaar en wissel het zoenen een beetje af.
  • Kijk tussendoor in elkaars ogen en geef elkaar sensuele zoenen op de mond. Je hoeft niet aan één stuk door te tongzoenen.

  De meeste Nederlanders zijn ongeveer 13 jaar oud wanneer ze hun eerste zoen ervaring hebben. De tijdsduur van een gemiddelde tongzoen duurt ongeveer 10 seconden. Dit is dus niet zo lang. Tongzoenen wordt vaak afgewisseld met een fijne omhelsing. 

  {loadposition poll}

  {sl_advpoll id='97' width='250' center='1' title='Kies Diversen (Gezondheid)'}

  Laatst aangepast op vrijdag, 10 oktober 2014 00:18

  Laat een reactie achter op dit artikel

  Weet jij meer over dit onderwerp? Plaats dan hier je toevoeging!