U bevindt zich hier:WieKiest»Kies Gezondheid»Kies Medicijnen»De mannenpil: anticonceptiepil voor de man


De mannenpil: anticonceptiepil voor de man

  De mannenpil: anticonceptiepil voor de man

  Na jaren van onderzoek is het dan bijna zover: een anticonceptiepil voor de man. De mannenpil is hard nodig voor veel vrouwen die de gewone vrouwenpil niet goed kunnen verdragen. De mannenpil wordt niet helemaal gelijk aan de vrouwenpil. De mannenpil werkt dus op een andere manier. Onderzoekers en wetenschappers zijn jaren bezig geweest met het ontwikkelen van de pil speciaal voor mannen. De verwachting is dat over een aantal jaren de mannen eindelijk aan de anticonceptie kunnen. De pil tast de libido van de man niet aan: een belangrijk punt voor zowel de man als de vrouw.

  Anticonceptiepil voor de man

  De werking van de anticonceptiepil voor mannen is nog niet geheel duidelijk maar wetenschappers zijn er wel in geslaagd om mannelijke muizen tijdelijk onvruchtbaar te maken met behulp van de stoffen in de pil. De mannepil werkt niet zoals we gewend zijn van de vrouwenpil. De vrouwenpil werkt door middel van speciale hormonen die de vrouw (tijdelijk) onvruchtbaar maakt. Er bestaat dus een kleine kans dat de vrouw zwanger wordt als ze op een juiste manier de pil slikt. Toch kunnen niet alle vrouwen evengoed met de pil overweg. Sommige vrouwen krijgen lichamelijke klachten. De mannenpil kan dan uitkomst bieden. 

  De mannenpil

  De pil voor de man werkt dus niet hetzelfde als de pil voor vrouwen. De anticonceptiepil voor mannen zorgt ervoor dat de man ook zin in seks blijft houden aldus de onderzoekers en bedenkers achter de pil. Als de pil wel met hormonen zou werken wordt de zin in seks (libido) aangetast van de man. Onderzoekers moesten dus een andere manier bedenken om tot een mannenpil te komen die ook daadwerkelijk gebruikt zal gaan worden door mannen. 

  Hoe werkt de mannenpil?

  De mannenpil werkt op een manier dat er bij het orgasme van de man geen spermacellen (zaad) vrijkomt. De man is dus tijdelijk onvruchtbaar als hij de mannenpil slikt. De vrouw ontvangt tijdens een orgasme geen spermacellen waardoor ze ook niet zwanger kan worden. De anticonceptiepil bleek te werken bij mannelijke muizen maar er moet nog heel wat afgetest worden voordat de pil daadwerkelijk gewoon bij de apotheek gekocht kan worden. Wanneer de mannen anticonceptiepil verkrijgbaar is in Nederland is nog niet bekend. Specialisten verwachten dat de pil binnen tien jaar verkrijbaar zal zijn. 

  Waarom de mannenpil?

  Wie zal de mannenpil aanschaffen en waarom? Veel vrouwen vinden het oneerlijk dat alleen zij vaak hoofdverantwoordelijk zijn voor het reguleren van een zwangerschap. In veel gevallen gaat dat dus via het slikken van de gewone vrouwenpil. Als de vrouw vergeet te slikken is er een vergrote kans dat ze alsnog zwanger raakt. Zaadcellen van de man kunnen namelijk tot wel een week in de vrouw in leven blijven en de vrouw zwanger maken. De anticonceptiepil voor de man zal de verantwoordelijkheid voor een zwangerschap meer verdelen tussen manenn en vrouwen.

  Tevens is het zo dat mannen via de anticonceptiepil het heft meer in eigen hand nemen. Mannen moeten er maar op vertrouwen dat de vrouw ook daadwerkelijk de pil slikt. Als ze dat vergeet of expres niet doet omdat ze bijvoorbeeld graag zwanger wil worden, heeft de man daar veelal geen invloed op. Mannen kunnen met de mannenpil er zeker van zijn dat de zwangerschap gereguleerd wordt en zo ongewenst vaderschap voorkomen. Wanneer zowel de man als de vrouw de pil zal gaan slikken wordt de kans wel heel klein dat er alsnog een zwangerschap wordt gerealiseerd. 

  {sl_advpoll id='59' width='250' center='1' title='Kies Medicijnen'}

  Laatst aangepast op vrijdag, 24 januari 2014 22:03

  Gerelateerde artikelen

  Laat een reactie achter op dit artikel

  Weet jij meer over dit onderwerp? Plaats dan hier je toevoeging!