U bevindt zich hier:WieKiest»Kies Huis en Tuin»Kies Interieur»Online interieur shoppen en kleuren trends 2015


Online interieur shoppen en kleuren trends 2015

  Online interieur shoppen en kleuren trends 2015

  Shoppen doen we allang niet meer alleen in de reguliere winkels in de winkelstraten van Nederland. Het internet is een bolwerk geworden van informatie, maar het aantal webwinkels stijgt ook enorm. Vrijwel alles is online te koop, thuis, vanuit je luie stoel. Misschien ben je toe aan een nieuw interieur en zoek je al tijden een leuk design item of nieuwe woonaccessoires om je interieur een pimpende boost te geven. Online design winkelen heeft vele voordelen en het grootste voordeel vind je misschien wel terug in de prijs. Met online design shoppen kun je al snel vele euro’s besparen en via een nieuwsbrief op de hoogte blijven voor goede aanbiedingen en kortingen. Dat koopje gaat nu niet meer aan je neus voorbij!

  Shop alles online bij elkaar, maak eerst een moodboard

  Je kunt je hele interieur online bij elkaar shoppen. Dit kan enorm handig zijn, vooral als je werkt met een moodboard. Een moodboard is een samenraapsel van verschillende elementen die je graag in je interieur terug wil zien. Je kunt een moodboard op de computer maken door afbeeldingen te zoeken die je mooi vindt. Een moodboard kan van alles bevatten. Afbeeldingen van meubelstukken, lampen, homedeco en woonaccessoires, maar ook lossen vormen, kleurstalen of structuren. Uiteindelijk geeft een moodboard een goed beeld van jouw smaak. Het kan enorm handig zijn de bron bij je gevonden afbeelding te zetten. Op deze manier kun je het item snel terug vinden en aanschaffen in een online shop.

  Het shoppen kan beginnen

  Is je moodboard klaar? Nu kun je beginnen met het zoeken naar items die passen bij de sfeer die je op je moodboard in beeld hebt gebracht. Omdat je de bron bij de afbeelding hebt gezet kun je de spullen die je helemaal top vindt gelijk aanschaffen in de webwinkel, ideaal!

  Koop ik rommel of kwaliteit

  Shoppen kan een enorme uitdaging zijn. In een reguliere winkel gaan we het meubelstuk zelf uitproberen of zien we de kwaliteit door het voorwerp goed te bekijken en aan te raken. In een webwinkel kan dit niet; wat nu? Online winkelen is niet een kwestie van de gokken en hopen dat het aan te schaffen product van goede kwaliteit is. Je kunt zelf een hoop doen om te voorkomen dat je nieuwe aankoop niet aan je verwachtingen voldoet.

  Waar op letten bij online winkelen:

  • Is de levertijd naar verwachting?
  • Lees de recensies over het product. Een goede waardering duidt vaak op een goed product.
  • Zijn de foto’s duidelijk? (Onduidelijke foto’s kunnen duiden op het verdoezelen van kwalitatief slechte producten.)
  • Is het formaat goed omschreven?
  • Heeft het product een heldere omschrijving?

  Lijst van leuke, bijzondere of trendy interieur webwinkels

  • Monoqi
  • Vtwonen
  • Flinders
  • Myhomeshopping
  • Basiclabel
  • Westwing
  • Serbonnerie

  Hoe vind je leuke woon en interieur webwinkels?

  Wat een leuke webwinkel is, is natuurlijk persoonlijk. Je kunt de webwinkels goed vinden door middel van de zoekmachines, maar dit hoeven niet de leukste te zijn! Voor leuke spullen en vooral voor de meer bijzondere woondecoratie kan het zich goed lonen een keer verder te scrollen dan pagina 1 van de zoekresultaten. De wat kleinere webwinkels hebben soms een beperkt aanbod, maar de samenstelling van producten is in veel gevallen uniek en persoonlijk bijeengebracht.

  De woontrends en kleuren van 2015

  We zien het bij de reguliere winkels in de etalages, maar ook online en in de media. Koper! Koper is weer helemaal terug van weggeweest. Het glanzende materiaal was lange tijd helemaal uit de mode, maar het is nu weer helemaal hip en trending. Maak je een combinatie van grafische vormelementen, glanzend koper en industriële features dan ben je goed bezig! Dit is helemaal hip. Combineer het geheel met ambacht en pure materialen zoal: hout, metaal, steen, beton en wol. Een interieur moet weer puur zijn, terug naar de basis, maar met een knipoog naar de toekomst en klassieke elementen uit het verleden. Zin in kleur? 2015 geeft kleur de ruimte, de volgende kleuren zijn hot in 2015:

  Chic met moderne twistChic met moderne twist

  Landhuis royal luxeLandhuis royal luxe

  Knus romantisch Knus romantisch

  American hotelAmerican hotel

  Natuurlijke kleuren met een uitspatter

  Zoals te zien is zijn het vooral de neutrale natuurlijke kleuren die overheersen, maar worden aangevuld met sprekende kleuren als oranje, geel, rood en paars. De juiste belans is belangrijk in het kiezen van de juiste kleurencombinatie. Een basis van neutrale kleuren werkt vaak prima. Accentkleuren worden aangebracht in de woonaccessoires en andere decoratieve elementen. Door de felle kleuren niet te laten overheersen,maar wel de nodige ruimte te geven, kan een accentkleur zeer bepalend zijn voor de uiteindelijke sfeer in de leefruimte.

   

  Laatst aangepast op dinsdag, 09 december 2014 23:23

  Gerelateerde artikelen

  Laat een reactie achter op dit artikel

  Weet jij meer over dit onderwerp? Plaats dan hier je toevoeging!